Avominne-hoidon vaikutus päihderiippuvaisiin

Avominne Klinikat, terveydenhuoltoalan edelläkävijä, tarjoaa päihde- ja peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen tuloksekkaan Avominne-hoidon. Tämä palkittu hoitomuoto on perustettu yli 20 vuotta sitten ja on auttanut tuhansia ihmisiä palauttamaan terveytensä ja elämänhallintansa. Avominne-hoito perustuu 12 askeleen ohjelmaan, joka on yksi maailman tunnetuimmista hoitomuodoista päihderiippuvuuden käsittelemiseksi ja voittamiseksi.

12 askeleen ohjelma

Avominne-klinikoiden hoitoprosessi perustuu vahvasti 12 askeleen ohjelmaan, joka on kehitetty auttamaan päihderiippuvaisia luomaan pysyviä muutoksia elämäntavoissaan ja ajattelussaan. Ohjelma tunnetaan ympäri maailman sen menestyksen ja tehokkuuden vuoksi.

1. Päätös muutoksesta: Ensimmäinen askel on tunnistaa ongelma ja tehdä päätös muutoksesta. Päihderiippuvainen hyväksyy avun tarpeen ja sitoutuu hoitoprosessiin.

2. Toivo paremmasta: Toinen askel antaa toivon paremmasta tulevaisuudesta. Potilas alkaa nähdä, että elämänmuutos on mahdollinen ja löytää motivaation sitoutua hoitoon.

3. Päihdehistorian tutkinta: Kolmannessa vaiheessa päihderiippuvainen tarkastelee omaa päihdehistoriaansa sekä niitä tapahtumia ja tekijöitä, jotka ovat johtaneet riippuvuuteen. Tämä auttaa ymmärtämään riippuvuuden syitä ja seurauksia.

4. Itsereflektio ja itsetutkiskelu: Neljäs askel kannustaa itsetutkiskeluun ja rehelliseen itsereflektioon. Päihderiippuvainen tutkii omia ajatusmallejaan, käyttäytymistään ja pelkojaan, jotka liittyvät päihderiippuvuuteen.

5. Omien haitallisten käytösmallien tunnistaminen: Viides askel auttaa päihderiippuvaista tunnistamaan omat haitalliset käytösmallinsa sekä niiden vaikutuksen omaan elämään ja muihin ihmisiin.

6. Valmis muutokseen: Kuudes askel edellyttää valmiutta luopua päihteiden käytöstä ja ottaa vastuuta omasta elämästään. Päihderiippuvainen hyväksyy muutoksen välttämättömyyden ja sitoutuu siihen täysin.

7. Pysyvien muutosten rakentaminen: Seitsemännessä vaiheessa päihderiippuvainen alkaa rakentaa uusia, terveellisiä ja pysyviä elämäntapoja. Hoitoprosessi tarjoaa työkaluja ja tukea tähän prosessiin.

8. Elämänkatsomuksen muuttaminen: Kahdeksas askel keskittyy päihderiippuvaisen elämänkatsomuksen muuttamiseen. This is the first paragraph of the document.

9. Hyvityksen ja anteeksiannon etsiminen: Yhdeksäs askel edellyttää, että päihderiippuvainen tutkii menneitä tekojaan ja pyrkii hyvittämään niitä sekä pyytämään anteeksi niiltä, jotka ovat joutuneet kärsimään hänen riippuvuudestaan.

10. Itsetunnon vahvistaminen: Kymmenes askel keskittyy päihderiippuvaisen itsetunnon vahvistamiseen. Potilas oppii tunnistamaan omat vahvuutensa ja kehittämään itsetuntoaan elämänmuutoksen tueksi.

11. Henkisen yhteyden kehittäminen: Yhdestoista askel pyrkii kehittämään päihderiippuvaisen henkistä yhteyttä korkeampaan voimaan, jonka avulla hän voi löytää rauhan ja voiman elämässään.

12. Tavoitteiden asettaminen ja yhteisöön liittyminen: Viimeinen askel korostaa tavoitteiden asettamista ja päihderiippuvaisen liittymistä tukipalveluiden ja vertaisyhteisöjen piiriin. Näiden tukiverkostojen avulla potilas voi ylläpitää saavutettuja muutoksia pitkällä aikavälillä.

Avominne-klinikoiden Avominne-hoito ja 12 askeleen ohjelma tarjoavat päihderiippuvaisille parhaan mahdollisen avun voittaa riippuvuutensa ja palata terveempään ja onnellisempaan elämään. Klinikoita on saatavilla useilla eri paikkakunnilla, joten apua on saatavilla lähelläsi. Ota yhteyttä Avominne-klinikoille ja aloita matkasi kohti parempaa tulevaisuutta jo tänään!