Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helsinki: Apua työterveyksiin, henkilöstöhallintoon ja työsuojeluun (Päihderiippuvuus ja haitat työyhteisössä)

helmikuu 14 klo17:30 - 20:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

One event on 14.3.2019 at 13:30

One event on 14.3.2019 at 17:15

Helsinki Avominne työelämäkoulutus 2019 -tulosta esite PDF

Apua mm. työterveyksiin, henkilöstöhallintoon, työsuojeluun ja kaikille, jotka tarvitsevat lisää tietoa ja työkaluja riippuvuussairauksien tunnistamiseen ja hoitamiseen

Päihderiippuvuus ja sen haitat työyhteisössä -tietoa ja työkaluja

Alkoholismi tai yleisimmin päihderiippuvuus tappaa Suomessa ennenaikaisesti tuhansia ihmisiä joka vuosi. Työelämässä arvioidaan olevan jopa 280 000 päihderiippuvaista. Ennenaikaisen eläköitymisen syynä on arviolta 50 prosentilla alkoholi tai muu päihde. Päihderiippuvuus on hankala sairaus tunnistaa työyhteisössä ja työterveydessä. Ymmärtämättömyys riippuvuussairauksien mekanismeista luo usein työyhteisössä riippuvaisen suojelua ja haittojen salailua, joka edesauttaa vain sairauden etenemistä. Kun päihdesairaus pääsee etenemään, ihminen menettää usein työkykynsä lisäksi ammattinsa, perheensä ja lopulta henkensäkin. Päihde- ja muut riippuvuussairaudet tuottavat hoitamattomina todella merkittäviä terveydellisiä riskejä ja taloudellisia kustannuksia. Siksi niihin on syytä puuttua.

Avominne klinikoiden toimitusjohtaja Mika Arramies ja Helsingin klinikan johtaja KTM, LH Marja Kanu ovat kehittäneet työelämän ammattilaisille luentotilaisuuden, jossa on tarkoitus antaa tietoa ja työkaluja ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään riippuvuussairauksien haittoja. Tilaisuudessa kerromme, miten päihderiippuvuus oirehtii työelämässä ja miten laadukas puheeksiotto ja hoitoonohjaus toteutetaan. Luentotilaisuudet on tarkoitettu mm. työterveyden henkilöstölle, henkilöstöhallinnolle, työsuojelulle ja kaikille muillekin työyhteisössään päihderiippuvuuden kanssa tekemisissä oleville tahoille. Varaamme aikaa myös keskustelulle ja kokemuksien vaihtamiselle.

Paikka: Avominne klinikka Helsinki (Tilkantori 4)

Päivät: 14.2.2019 klo 17.30-20.00, 14.3.2019 klo 13.30-16.00 sekä klo 17.00-19.30

Luennoitsijat:  Mika Arramies, toimitusjohtaja                      Marja Kanu, KTM, LH, Helsingin klinikan vastaava

Ilmoittautumiset: mika.arramies@avominne.fi        tai               marja.kanu@avominne.fi

TERVETULOA!

 

 

 

Tapahtumapaikka

Helsinki Avominne
Tilkantori 4
Helsinki, 00300 Finland
+ Google Map
Kotisivu:
http://www.avominne.fi/yhteystiedot/helsinki/