Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

HUUMENUORTEN VANHEMMAT -Suomen suurin ”huumeongelma”?

maaliskuu 7 klo17:30 - 20:00

HUUMERIIPPUVAISTEN LASTEN VANHEMMAT, Suomen suurin ”huumeongelma”?

Yhteiskunnassamme on havahduttu yhä nuorempien lasten ja nuorten huumeidenkäyttöön. Se on hyvä ja asialle on tehtävä kaikki voitava, kuten kehitettävä nuorten päihdehoitoja. Me Avominne klinikoilla olemme havahtuneet myös siihen, että huumenuorten vanhemmat elävät suuressa tuskassa. Välillä tuntuu, että heidän tuskansa on suurempi kuin huumeilla tunteensa turruttavien nuorten. Mistä tuo tuska kumpuaa? Se kumpuaa siitä, että vanhemmat ovat ensin menettäneet lapsensa päihteille ja sen jälkeen he pelkäävät menettävänsä lapsensa kokonaan. Apua ei tunnu saavan usein edes huostaanotoista, päihdehoidollisesta avusta nyt puhumattakaan. Olemme todella isojen, ratkaisuja vaativien ongelmien edessä tässä yhteiskunnassa.

Avominne klinikat haluaa auttaa ja tuoda oman kortensa kekoon huumeongelmien ratkaisemiseksi. Olemme järjestäneet jo vuodesta 2009 läheisille omia hoitoja, joissa hoitotyytyväisyys on ollut lähelle 100 prosentin luokkaa. Nyt olemme kehittäneet HUUMERIIPPUVAISTEN LASTEN VANHEMMILLE oman ammatillisesti ohjatun, vertaistuellisen ryhmän, jossa jaetaan tietoa  ilmiöistä huumeriippuvuuden ympärillä ymmärryksen luomiseksi, työkaluja irrottautumiseen asioista, joita ei voi muuttaa ja tukea asioille joita voi muuttaa. Tavoitteena olisi antaa apua vanhemmille niin, että he voisivat elää mahdollisimman hyvää omaa elämää niissä olosuhteissa, joita heillä on ja tietoa, miten toimia nuoren kanssa, jos hän käyttää. Käymme läpi myös mitä tarkoittaa mahdollistaminen ja sen lopettaminen sekä avun antaminen mahdollisimman rakkaudellisesti ja tehokkaasti.

Lämpimästi tervetuloa huumeiden käyttäjien vanhemmille tarkoitettuun iltaan Helsingin Avominneen (Tilkantori 4) torstaina 7.3.2019 klo 17.30 – 20.00.

Puhujina tilaisuudessa toimivat:
Pasi Tuomaila LH, asiantuntija  (huumeriippuvuus)
Hannele Kejonen psyk.sh., vast. ohjaaja (huumeriippuvaisen läheiset)
Lisa (nuoren kokemuskertomus)
Lopuksi keskustelemme ja kerromme, miten aloitamme joka torstaiset ohjatut teemaryhmät ja milloin ja miten voi osallistua Avominnen läheisten omaan vertaistuelliseen jatkohoitoon. Teemaryhmien ajankohdat ja aiheet seuraavasti:

14.3. Mahdollistamisen lopettaminen ja irtautuminen

21.3. Päihderiippuvuuden sairauskäsitys ja läheisriippuvuus

28.3. Puheeksi ottaminen ja interventio kotioloissa – mitä tehdä ja mitä ei?

4.4.  Rajojen asettaminen ja niissä pitäytymisen tärkeys ja keinot

11.4. Miten yhden lapsen huumeongelma näkyy sisaruksissa ja kuinka tasapainoilen vanhempana?

18.4. Miten saada alaikäinen huumeidenkäyttäjä hoitoon?

25.4. Miten pidän itsestäni huolta?

Ryhmät alkavat klo 17.30 ja loppuvat klo 20.00.

HUOM! ILMOITTAUTUMISET TEKSTIVIESTILLÄ MARJA KANULLE 045 656 9040 (ensimmäiset 20 ilmoittautunutta mahtuu mukaan). Nimiä ei tarvitse ilmoittaa vaan määrä, montako on tulossa. Ilmoittautuminen on tärkeää myös sen vuoksi, jos joudumme siirtämään tilaisuuden isompiin tiloihin niin meillä on yhteystieto, mihinkä voimme tehdä ilmoituksen tapahtumapaikan siirrosta.

Tiedot

Päivämäärä:
maaliskuu 7
Aika:
17:30 - 20:00
Tapahtumaluokat:
, , , ,

Järjestäjä

Marja Kanu
Puhelin:
045 656 9040
Sähköposti:
marja.kanu@avominne.fi
Kotisivu:
http://www.avominne.fi/marja-kanu/

Muut

Luennon tyyppi
Päihderiippuvuus, Läheiset

Tapahtumapaikka

Helsinki Avominne
Tilkantori 4
Helsinki, 00300 Finland
+ Google Map
Kotisivu:
http://www.avominne.fi/yhteystiedot/helsinki/