Avominne klinikka – Päihde- ja peliriippuvuuden hoito Minnesota-mallilla

Päihde- ja peliriippuvuus ovat vakavia sairauksia, jotka vaikuttavat monen ihmisen elämään niin henkilökohtaisella kuin ammatillisellakin tasolla. Suomessa on kuitenkin tarjolla laadukasta hoitoa näihin riippuvuuksiin Avominne klinikoilla, jotka tarjoavat tuloksekasta Avominne-hoitoa päihde- ja peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen. Avominne klinikat ovat tunnettuja Minnesota-mallin mukaisesta hoitokäytännöstään ja tarjoavat palveluitaan kuudella eri paikkakunnalla, jotta mahdollisimman moni saa hoitoa tarpeisiinsa sopivalla sijainnilla.

Kokonaisvaltaista hoitoa ja tuki koko hoitoprosessin ajan

Avominne klinikat tarjoavat päihde- ja peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen kokonaisvaltaista hoitoa, joka perustuu Minnesota-malliin. Hoitomalli hyödyntää kokemuksellista oppimista, kuntoutusta sekä vertaistukea päihteistä tai peliriippuvuudesta toipumiseksi. Hoitoprosessia avomuotoisena on ryhmä- ja yksilömuotoista kuntoutusta, omia jatkohoidon vertaistukiryhmiä sekä erilaisia tukipalveluita, jotka tukevat riippuvuudesta toipumista sekä jälkihoitoa.

Avominne klinikoiden hoitohenkilökunta koostuu alan kokeneista ammattilaisista, jotka ovat erikoistuneet päihde- ja peliriippuvuuden hoitoon. He tukevat ja ohjaavat jokaisen asiakkaan toipumismatkalla tarjoten ammattitaitoista hoitoa ja ymmärrystä päihde- ja peliriippuvuudesta kärsivien tarpeita kohtaan. Hoitojakson aikana asiakkaat saavat myös tarvittavaa tukea heidän läheistensä ja tukiverkostonsa kanssa.

Tarjoamme tukea myös työelämään

Avominne klinikat tarjoavat päihde- ja peliriippuvuuden hoitojen lisäksi myös laajan valikoiman työelämän koulutuksia, työnohjausta ja -valmennusta sekä työhyvinvointipalveluita. Tämä tukee päihde- ja peliriippuvaisia asiakkaitamme jatkamaan päihteettömällä ja tasapainoisella elämällä myös työelämän kontekstissa.