1. Peliriippuvuuden määritelmä

Peliriippuvuus, jota kutsutaan myös uhkapeliriippuvuudeksi, on vakava päihdeongelma, jossa yksilöllä on pakonomainen tarve pelata uhkapelejä. Tämä johtuu usein psyykkisestä riippuvuudesta pelien aiheuttamaan jännitykseen ja mielihyvään. Peliriippuvuus voi vaikuttaa negatiivisesti yksilön elämään monin eri tavoin ja aiheuttaa vakavia taloudellisia, henkilökohtaisia ja sosiaalisia ongelmia. On tärkeää tunnistaa peliriippuvuus varhaisessa vaiheessa ja hakea ammattimaista apua sen hoitamiseksi.

Avominne klinikat on terveydenhuollon yritys, joka erikoistuu päihde- ja peliriippuvaisten hoitoon. Klinikoillamme tarjoamme tuloksekasta Avominne-hoitoa niin riippuvaisille henkilöille kuin heidän läheisilleen. Klinikoillamme on ammattitaitoinen henkilökunta, jolla on kokemusta peliriippuvuudesta ja sen hoitamisesta. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme pääsemään eroon peliriippuvuudesta ja tukemaan heitä koko kuntoutusprosessin ajan.

2. Läheisten rooli ja tuki peliriippuvuudesta toipumisessa

Peliriippuvuus ei kosketa pelkästään riippuvaista henkilöä, vaan myös hänen läheisiään, kuten perheenjäseniä ja ystäviä. Heidän roolinsa ja tukensa peliriippuvaiselle on tärkeä osa kuntoutusprosessia. Läheiset voivat tarjota emotionaalista tukea, auttaa riippuvaista tunnistamaan ongelman ja kannustaa häntä hakemaan apua.

Avominne klinikat tarjoaa myös tukea ja apua peliriippuvaisen läheisille. Me järjestämme tukiryhmiä ja perhekeskusteluja, joissa läheiset voivat jakaa omia kokemuksiaan, saada tietoa riippuvuudesta ja oppia keinoja, joilla he voivat tukea peliriippuvaista toipumisessa. Lisäksi meidän ammattilaiset auttavat läheisiä ymmärtämään paremmin peliriippuvuuden vaikutuksia ja antavat heille työkaluja, joilla he voivat edistää peliriippuvaisen hyvinvointia ja onnistunutta kuntoutumista.