Mika Arramies

Mika Arramies

hall.pj., yrittäjä, LH, PAT, koulutus, asiantuntija, työnohjaaja (STOry)

Mika Arramies

Hei! Olen Avominne klinikoiden perustaja, hall.pj. ja yrittäjä. Vastaan Avominne-hoidon konseptista, hanke- ja projektisuunnittelusta, luennoin ja koulutan ympäri Suomea sekä myös Espanjassa. Olen osa Avominne klinikoiden kansainvälisen työn tiimiä. Lue: Avominne klinikat aloitti hoito- ja koulutustoiminnan myös Aurinkorannikolla.

Parhaimmillani koen olevani kokonaisuuksien hahmottamisessa, tilannekuvien luomisessa, ryhmänohjaustyössä, johtamisessa ja uuden luomisessa.

Riippuvuussairauksien sekä niiden hoidon asiantuntijuuden (tietokirja Viimeinen pisara, 2013) lisäksi opiskelin Maria Akatemiassa 2,5 vuoden ajan työnohjauskoulutuksessa yhteisödynamiikan ja johtajuuden kehittämisoppeja. Maria Akatemian ihmisyyteen, kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen ja psykodynaamiseen viitekehykseen perustuva työnohjauskoulutus on antanut syvyyttä omaankin johtamiseen. Työhön liittyvien tunteiden, asioiden ja ilmiöiden käsittely ja yksilöllinen sekä yhteisöllinen oppiminen on kokonaisvaltaista tehokkuusajattelua nyt ja tulevaisuudessa. Keveämmillä harteilla pystyy keskittymään olennaiseen, fokusoimaan ja priorisoimaan paremmin.

Asiantuntijuus, vuosien ryhmäohjaukset ja ryhmädynamiikan tuntemus sekä yli 30 vuoden yrittäjäkokemukset antavat pohjaa toimia haasteellisissakin työelämän tehtävissä. Luottamustehtäviä 2019 – : Etelä-Helsingin Yrittäjien hallituksen jäsen, Uudenmaan alueen Yrittäjien sote-johtoryhmä, Päijät-Hämeen Yrittäjät sote-ryhmä, Hämeen Yrittäjien nimikkoyrittäjä, Suomen Päihderiippuvaiset ry asiantuntija (Hoito-opas päihderiippuvuussairauksiin), Suomen Työnohjaajat ry (STOry) sote-ydinryhmä, KEHYS-hanke ohjausryhmä (Sote-alan TKI-kehittämishanke www.tays.fi/kehys ), Vastaisku syrjäytymiselle ry hallitus (asunnottomien päihderiippuvaisten auttaminen Helsingissä).

Elokuussa 2020 Suomen Yrittäjät myönsivät minulle Timanttiristin 30-vuotisesta yrittäjyydestäni sekä sain kunnian olla sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen nimikkoyrittäjä.