Mistä tunnistaa päihde- ja peliriippuvuuden oireet – Avominne klinikat vastaavat

Avominne klinikat on terveydenhuollon alalla toimiva yritys, joka tarjoaa hoitoa päihde- ja peliriippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen. Avominne klinikoiden tuloksekas Avominne-hoito auttaa ihmisiä löytämään tien kohti toipumista ja terveempää elämää. Lisäksi Avominne klinikat tarjoavat monipuolisia työelämän koulutuksia, työnohjausta ja -valmennusta sekä työhyvinvointipalveluja. Klinikoita löytyy useilta eri paikkakunnilta, kuten Helsingistä, Riihimäeltä, Lahdesta, Tampereelta, Kokkolasta, Oulusta ja Fuengirolasta.

Päihde- ja peliriippuvuuden oireiden tunnistaminen

Päihde- ja peliriippuvuuden oireiden tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta asianomaiset voivat saada tarvitsemaansa apua ja hoitoa. Päihde- ja peliriippuvuuden oireet voivat vaihdella henkilöstä riippuen, mutta on olemassa yleisiä merkkejä, joihin kiinnittämällä huomiota, voi saada viitteitä riippuvuudesta.

1. Muutokset käyttäytymisessä: Päihde- ja peliriippuvuuden oireisiin voi liittyä muutoksia henkilön käyttäytymisessä. Henkilö saattaa esimerkiksi muuttua eristyneeksi, ärtyneeksi tai kiinnostuksen kohteet voivat muuttua radikaalisti. Lisäksi unettomuus tai päinvastoin liiallinen väsymys voivat olla merkkejä riippuvuudesta.

2. Taloudelliset vaikeudet: Päihde- ja peliriippuvuus saattavat aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia. Henkilö saattaa käyttää suuren osan rahoistaan päihteisiin tai uhkapeleihin, minkä seurauksena taloudellinen tilanne voi heikentyä merkittävästi. Velkaantuminen ja taloudellinen toimeentulon vaikeutuminen voivat olla merkkejä riippuvuudesta.

12 askeleen ohjelma

Avominne klinikat noudattavat hoitotyössään 12 askeleen ohjelmaa, joka on vakiintunut ja tuloksellinen tapa auttaa päihde- ja peliriippuvaisia kohti toipumista. Tämä ohjelma perustuu kokemusperäiseen tietoon ja vertaistukeen, joka on osoittautunut toimivaksi hoitomuodoksi.

12 askeleen ohjelmassa korostetaan yhteisön voimaa ja yksilön vastuuta omasta toipumisestaan. Ohjelma tarjoaa askelmerkit matkalle kohti parempaa elämää. Se auttaa päihde- ja peliriippuvaisia ymmärtämään, että he eivät ole yksin ongelmiensa kanssa ja että toipuminen on mahdollista.

Avominne klinikoiden ammattitaitoinen henkilökunta on täysin sitoutunut 12 askeleen ohjelman toteuttamiseen ja sen hyödyntämiseen hoitotyössä. Klinikoiden tarjoama tuki ja hoito yhdessä 12 askeleen ohjelman kanssa auttavat monia saavuttamaan pysyvän ja kokonaisvaltaisen toipumisen päihde- ja peliriippuvuudesta.