Avominne klinikat tarjoavat päihde- ja peliriippuvuuden hoitoa kuudella paikkakunnalla

Avominne klinikat ovat terveysalan yritys, joka tarjoaa tehokasta hoitoa päihde- ja peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen. Toimimme kuudella paikkakunnalla Suomessa sekä Fuengirolassa Espanjassa. Tarjoamme monipuolista hoitoa ja tukipalveluita, jotka auttavat asiakkaitamme voittamaan riippuvuuden ja löytämään tasapainoisen elämän.

Avominne klinikoissa ymmärrämme, että päihde- ja peliriippuvuudella on vakavia vaikutuksia sekä yksilölle että hänen läheisilleen. Siksi haluamme painottaa läheisten merkitystä ja heidän rooliaan hoitoprosessissa. Läheiset voivat olla arvokas voimavara ja tukea riippuvaisen parantumisessa. Tässä artikkelissa kerromme, miten läheiset voivat auttaa päihde- ja peliriippuvuuden kanssa kamppailevaa henkilöä ja miten he voivat myös huolehtia omasta jaksamisestaan.

Kuinka läheiset voivat auttaa päihde- ja peliriippuvuudesta kärsivää henkilöä?

1. Kannustus ja tuki: Yksi tärkeimmistä asioista, joita läheiset voivat tarjota päihde- ja peliriippuvuudesta kärsivälle henkilölle, on kannustus ja tuki. Riippuvainen tarvitsee positiivista kannustusta ja rohkaisua matkalla kohti toipumista. Läheisen on tärkeää osoittaa, että hän on läsnä ja tukee riippuvaista jokaisessa askelmassa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi avointa keskustelua, kuuntelemista ja osoittamalla, että he välittävät.

2. Rajat ja rajojen asettaminen: Riippuvainen henkilö saattaa manipuloida ja pyrkiä hyödyntämään läheistensä heikkouksia. Siksi on tärkeää, että läheinen asettaa omat rajansa ja rajoittaa sitä, kuinka paljon he ovat valmiita antamaan ja auttamaan. Rajat asettamalla voidaan auttaa riippuvaista ymmärtämään omat vastuunsa ja tekemään muutoksia käyttäytymisessään.

Miten läheiset voivat huolehtia omasta jaksamisestaan?

1. Itsehoito: Läheisten on tärkeää muistaa, että heidän oma hyvinvointinsa on yhtä tärkeää kuin päihde- ja peliriippuvaisen hoito. On tärkeää ottaa aikaa itselleen ja huolehtia omasta psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnistaan. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi harrastusten ja rentoutumisen priorisoimista sekä tarvittaessa ammattiavun hakemista.

2. Vertaistuki: On hyödyllistä, että läheiset etsivät vertaistukea ja jakavat kokemuksiaan muiden samanlaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmät, kuten tukiryhmät ja vertaistukiryhmät, tarjoavat paikan, jossa läheiset voivat jakaa tunteitaan ja saada tukea muilta samankaltaisessa tilanteessa olevilta. Vertaistuesta voi saada uusia näkökulmia ja voimaa jaksaa vaikeina hetkinä.

Avominne klinikat tarjoavat päihde- ja peliriippuvuuden hoitoa, jossa huomioidaan myös läheisten merkitys. Yhteistyö läheisten kanssa voi edistää merkittävästi riippuvaisen toipumista. Samalla on tärkeää, että läheiset myös huolehtivat omasta hyvinvoinnistaan ja saavat tarvittavaa tukea ja vertaistukea. Avominne klinikat ovat sitoutuneet tarjoamaan kokonaisvaltaista hoitoa ja tukipalveluita, jotta päihde- ja peliriippuvuudesta kärsivät ja heidän läheisensä voivat löytää uuden elämän ilman riippuvuutta.