Avominne klinikat: Päihderiippuvuuden vaikutus fyysiseen terveyteen

Tervetuloa Avominne klinikoiden artikkeliin, jossa tarkastelemme päihderiippuvuuden vaikutusta fyysiseen terveyteen. Avominne klinikat on tarjoaa tehokasta hoitoa päihde- ja peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen. Lisäksi tarjoamme koulutuksia. Toimipisteemme Helsingissä, Riihimäellä, Lahdessa, Tampereella, Kokkolassa, Oulussa ja Fuengirolassa mahdollistaa laajan palveluverkoston.

Päihderiippuvuuden vaikutukset fyysiseen terveyteen

Päihderiippuvuudella on moninaisia ja usein vakavia vaikutuksia fyysiseen terveyteen. Ensinnäkin, pitkäaikainen päihteiden käyttö voi vaurioittaa elimistöä monin eri tavoin. Esimerkiksi alkoholin pitkäaikainen runsas käyttö voi johtaa maksavaurioihin, haimatulehdukseen, hermovaurioihin tai vaikkapa syöpään. Lisäksi se voi altistaa sydän- ja verenkiertojärjestelmän sairauksille, kuten sydänkohtaukselle ja verenpainetaudille. Huumeiden käyttö puolestaan voi aiheuttaa muun muassa infektioriskejä, pysyviä aivovaurioita ja sydän- ja verisuoniongelmia.

Toiseksi, päihderiippuvuus voi vaikuttaa myös ravitsemukseen ja unen laatuun. Usein päihderiippuvaiselta puuttuu kiinnostus ja motivaatio terveellisen ravitsemuksen ylläpitämiseen. Tämä voi johtaa riittämättömään ravintoaineiden saantiin, heikkoon immuunijärjestelmään ja yleisesti heikentyneeseen fyysiseen kuntoon. Päihteet voivat myös vaikuttaa unen laatuun ja unirytmiin. Unen puutteen seurauksena voi esiintyä väsymystä, keskittymisvaikeuksia ja heikentynyttä vastustuskykyä.

Avominne-hoitoa päihderiippuvuuteen

Avominne klinikat tarjoaa päihderiippuvaisille tarkoitettua Avominne-hoitoa. Tämä hoitomuoto tunnetaan tuloksellisuudestaan ja kokonaisvaltaisesta lähestymistavastaan. Avominne-hoidon avulla päihderiippuvainen voi päästä tuhoisasta kierteestä ja saada työkaluja päihteettömään elämään. Hoitoa toteutetaan yhteistyössä päihderiippuvaisen kanssa, ottaen huomioon sairaus, yksilölliset tarpeet hoidon ajan ja paikan suhteen.

Hoidon aikana päihderiippuvainen, mutta myös hänen läheisensä saavat tarvitsemaansa tukea. Pyrimme aina edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia ja auttamaan päihderiippuvaisia heidän toipumisprosessissaan. Avominne klinikat tarjoaa hoitopalvelujen lisäksi mm. koulutuksia sekä työnohjauspalveluja.

Päihderiippuvuus vaikuttaa fyysiseen terveyteen monin tavoin, mutta onneksi apua on saatavilla. Avominne klinikat tarjoaa päihde- ja peliriippuvaisille sekä heidän läheisilleen tehokasta hoitoa, jotta terveys voisi palautua ja päihteetön elämä olisi mahdollista. Jos kaipaat apua päihderiippuvuuden voittamisessa, ota rohkeasti yhteyttä Avominne klinikoihin ja aloita uusi elämä kohti terveyttä ja hyvinvointia.