Hoito-ohjelmat

Jatkokuntoutus

Alkoholismi / Päihderiippuvuus

Meillä suomessa on arvioitu olevan n. 300.000 työssäkäyvää päihderiippuvaista, mutta miten hyvin me tunnemme tätä sairautta ja onko se sairaus? Amerikan lääkäriliiton mukaan alkoholismi on alkuperäinen, krooninen ja parantumaton sairaus, jolle on luonteenomaista kontrollikyvyn menetys. Lue lisää…

 

Riippuvuussairaudet

Kroonista sairautta potevalla päihderiippuvaisella on jatkuva tarve päihteelle – myös silloin, kun hän ei ole päihteiden vaikutuksen alaisena. Tarve merkitsee, että hänen on pakko joko käyttää tai olla käyttämättä päihteitä (vrt. tuurijuoppous). Voimattomuus päihteisiin nähden, siitä seuranneet kontrollikyvyn menetykset ja sairauden suojeleminen kieltämisineen alkavat hallita elämää.

 

Peliriippuvuus

Suomessa on arvioitu olevan noin 110 000 rahapeliriippuvaista ja suomalaiset pelaavat rahapelejä eniten Euroopassa suhteutettuna asukaslukuun.

Suosituimmat pelimuodot ovat lotto, raha-automaatit ja raaputusarvat. Rahapelien tarjonta on viime vuosien aikana laajentunut erilaisten internetpelien ja älypuhelimien lisääntymisen myötä. Pelien yhä helpomman saatavuuden myötä myös peliriippuvaisten määrä on noussut.

Ravinto & Mieli -ohjelma

Pyörittääkö ruoka mieltäsi tavalla tai toisella? Oletko ehkä kokeillut kuureja ja startteja, mutta mikään ei tuo pysyviä muutoksia elämääsi.

Oletko hiilarikoukussa?

Tutkimukset, tulokset ja kokemukset

Alkolukko todistus