Lue näköislehdestä Avominne klinikoiden Mika Arramiehen Fuengirola.fi -lehden kolumni (s. 10) tai viereisestä kuvasta.

 

MONELLE ONNI, MONELLE KOHTALO

Koronan uhka yleisvaarallisena sairautena ja pandemiana on väistymässä rokotusten tuoman suojan ansioista ja rajoitustoimia on alettu purkaa jo useissa maissa. Maailmanlaajuisesta pandemiasta selviytyminen ja rajojen sekä yhteiskuntien avautuminen tuo ihmisille vapautta, onnea, aurinkoa ja iloa. Niin myös Aurinkorannikolle, minne on tultu ja tullaan juuri näiden tekijöiden takia viettämään lomaa tai asumaan pysyvästi. Kohtaloksi voi kuitenkin joillekin koitua koronaakin pahempi ja tappavampi sairaus, päihderiippuvuus…

…Amerikan intiaaneilla, irlantilaisilla ja suomalaisilla on populaatiotasolla erittäin voimakas geneettinen alttius sairastua alkoholismiin eli päihderiippuvuuteen. Amerikan suomalaiset siirtolaiset tulivat aikoinaan hyvin toimeen paikallisen intiaaniväestön kanssa. Heille oli yhteistä metsä, sauna ja viina, tuliliemi tappava. Suomalaisten ja intiaanien liittojen hedelmiä kutsuttiin termillä Finndians ja heiltä oli kielletty pääsy moniin kapakoihin holtittoman alkoholinkäytön ja siitä seuranneen käyttäytymisen takia…”

Kirjoittaja on Avominne klinikoiden perustaja-yrittäjä, Viimeinen pisara -tietokirjan (M. Arramies & T. Hakkarainen) kirjoittaja ja holistisen päihderiippuvuuden sairauskäsityksen tekijä Mika Arramies.

Avaa kuva isommaksi klikkaamalla sitä.