Rahapeliriippuvuuden ymmärtäminen

Rahapeliriippuvuus on keskuhermostollinen, etenevä sairaus joka vaikuttaa henkilön elämään monin tavoin. Addiktiosairaus tuottaa yleensä taloudellisia, sosiaalisia ja henkisiä ongelmia, jotka sairauden edetessä muuttuvat yhä pahemmaksi. Peliriippuvuus vaatiikin lähes poikkeuksetta hyvää ammattimaista apua. Avominne klinikat tarjoaa tukea ja hoitoa niille, jotka kamppailevat peliriippuvuuden kanssa. Tunnistaminen ja ongelmien tunnustaminen on ensimmäinen askel kohti toipumista.

Rahapeliriippuvuussairaus tosiaan etenee ja vasta edetessään ongelmia ensin syntyy ja sitten ne pahenevat. Usein riippuvuus alkaa viattomasta huvista, mutta muuttuu ajan myötä pakonomaiseksi tarpeeksi pelata. Tämä voi johtaa jatkuvaan rahan käyttöön peleissä, vaikka se aiheuttaisi vakavia seurauksia henkilön elämässä.

Tunnistamisen merkit ja oireet

Rahapeliriippuvuuden tunnistaminen voi olla haastavaa, mutta on olemassa selkeitä merkkejä, jotka voivat viitata ongelmaan. Yksi yleisimmistä merkeistä on tarve pelata yhä suuremmilla panoksilla saadakseen saman jännityksen tunteen. Lisäksi, jos henkilö jatkaa pelaamista huolimatta rahahäviöistä ja niiden aiheuttamista ongelmista, se voi olla merkki riippuvuudesta.

Toinen huolestuttava merkki on se, että henkilö saattaa yrittää peitellä pelitottumuksiaan tai valehdella niiden laajuudesta. Myös velkaantuminen, lainojen ottaminen tai taloudellisten säästöjen menettäminen rahapeleihin viittaavat mahdolliseen riippuvuuteen. Avominne klinikat tarjoaa asiantuntevaa apua näiden oireiden tunnistamisessa ja hoitamisessa.

Apua ja tukea tarjolla

On tärkeää muistaa, että rahapeliriippuvuus on sairaus, joka vaatii ammattitaitoista hoitoa. Avominne klinikat tarjoaa monipuolisia palveluita rahapeliriippuvuuden hoitoon. Klinikalla työskentelee kokeneita ammattilaisia, jotka ymmärtävät riippuvuuden monimutkaisuuden ja tarjoavat yksilöllistä tukea jokaiselle asiakkaalle.

Hoito voi sisältää yksilö- tai ryhmäterapiaa, tukiryhmiä ja muita toipumista tukevia menetelmiä. Avominne klinikat tarjoaa myös tietoa ja asioiden purkamismahdollisuuden läheisille, jotka ovat huolissaan jonkun rahapeliriippuvuudesta. Yhteistyössä ammattilaisten kanssa on mahdollista löytää tie ulos riippuvuuden kierteestä.

Elämä ilman rahapelaamista

Toipuminen rahapeliriippuvuudesta on mahdollista, ja Avominne klinikat on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan saavuttamaan tasapainoisen ja onnellisen elämän ilman peliriippuvuutta. Toipumisprosessi voi olla pitkä ja vaatii sitoutumista, mutta sen tulokset ovat palkitsevia. Monet ovat löytäneet uuden suunnan elämälleen hoidon ja tuen avulla. Avominne klinikat on hoitanut rahapeliriippuvaisia jo vuodesta 2010 erittäin hyvin tuloksin. Lue lisää Avominne klinikoiden peliriippuvuuden hoidosta.

Elämä ilman rahapeliriippuvuutta tarkoittaa vapautta pelien aiheuttamasta stressistä ja ahdistuksesta. Se tarkoittaa myös parempia ihmissuhteita ja taloudellista vakautta. Avominne klinikat on valmis tukemaan jokaista askelta kohti rahapeliriippuvuudesta vapautumista.

Elämäntapamuutokset ja uudet harrastukset

Elämäntapamuutokset ovat olennainen osa toipumista rahapeliriippuvuudesta. Intensiivisemmän perushoitojakson jälkeen jälkeen on tärkeintä käyttää Avominne-hoidossa opittuja ns. “henkisiä työkaluja”, joilla hoidetaan omaa riippuvuussairautta päivä kerrallaan. Avominne-hoito on oppimisteoreettinen hoito. Opimme sairaudestamme, käsittelemme ammatillisessa ohjauksessa sairauden tuottamat asiat meidän elämään ja opettelemme. Tutustu Avominnen erilaisiin hoitovaihtoehtoihin ja ota yhteyttä 045 344 9500 (ma-su klo 10-21).

Yhteenveto

Rahapeliriippuvuus vaatii huomiota ja ammattimaista hoitoa. Avominne klinikat on täällä auttaakseen sinua tunnistamaan riippuvuuden merkit ja tarjoamaan tarvittavaa tukea toipumiseen. Muista, että et ole yksin, ja apu on saatavilla.

Ota ensimmäinen askel kohti parempaa huomista ottamalla yhteyttä Avominne klinikoihin. Asiantuntijamme ovat valmiita auttamaan sinua matkallasi kohti rahapeliriippuvuudesta vapaata elämää.