Aloitamme raskaana oleville päihdeäideille suunnatun uudentyyppisen kodinomaisen 5-paikkaisen asumispalvelun Töysän keskustassa tammikuussa 2021.Tavoitteena on estää lapsen huostaanotto ja ylläpitää toipumiskeskeisen hoidon tuloksia.

Tuemme ÄIDIN vauvavuotta ilman päihteitä yhteistyössä päihteettömän klinikan ja paikallisten sosiaalipalveluiden kanssa. Opettelemme yhdessä perheen kanssa uusia toimintamalleja hyvän ja turvallisen kiintymyssuhteen muodostamiseksi.

Teemme laajasti yhteistyötä eri toimijoiden kanssa. Näin muodostamme hyvän MONIAMMATILLISEN yhteistyöVERKOSTON, eikä asiakas jää missään kohtaa ilman apua. Varhaisella hoitoonohjauksella pyrimme estämään myös päihteiden lapselle aiheuttamien oireyhtymien syntymisen. Asumispalveluun pääsyn edellytyksenä on, että äiti sitoutuu päihteettömään hoitoon.

Toimintamme tukee asiakasperheen elämänhallintaa ja tuottaa hyötyjä myös asiakkaan lähettävälle taholle. Jos äitiä ei hoideta, niin tuen tarpeesta MUODOSTUU USEIN pysyvä tila. Huostaanotto tuottaa yhteiskunnalle kustannuksia vähintään18 vuoden ajan.

Päihdeäideillä ja lapsilla on oikeus ihmisarvoiseen elämään ilman tuomitsevuutta. HALUAMME TUODA esille uuden toimintamallin AVULLA, että PÄIHDERIIPPUVUUS ON SAIRAUS, JOSTA KOKO PERHE VOI TOIPUA HYVÄÄN ELÄMÄNLAATUUN.

Aloitamme henkilöstörekrytoinnin marraskuussa 2020 sekä järjestämme infotilaisuuden yhdessä Avominne klinikoiden kanssa lokakuussa 2020, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. AVOMINNE KLINIKAT ON VUODESTA 2005 TOIMINUT VALTAKUNNALLINEN RIIPPUVUUSSAIRAUKSIEN PÄIHTEETTÖMÄÄN HOITOON JA KOULUTUKSEEN ERIKOISTUNUT ASIANTUNTIJAORGANISAATIO, JOKA TOIMII KUUDELLA PAIKKAKUNNALLA.

 

Annamme mielellämme lisätietoja toiminnastamme:

Minna Liikala

Palvelupäällikkö

minna.liikala@kotiyhdessa.fi

Kristian Granat

Vastaava perhetyöntekijä

kristian.granat@kotiyhdessa.fi

 

Virpi Karhu

Vastaava sosiaaliohjaaja, Avominne Klinikat

virpi.karhu@avominne.fi