Hoito-ohjelmat ja hinnat

Avohoito-ohjelma kotoa käsin tai etänä

Helsingin, Riihimäen, Lahden, Tampereen, Oulun  ja Espanjan Costa del Solin hoito-ohjelma omasta kodista hoidossa kävijöille.

Yleinen käsitys siitä, että päihde- tai peliriippuvaisen pitää olla motivoitunut hoitoon pitää vain osin paikkansa. Sairauteen kuuluvan kieltämisen avaamiseen saattaa jo infoluento vaikuttaa siten, että ulkoiset syyt hoidon aloittamiseen muuttuvat sisäiseksi motivaatioksi. Riippuvainen saattaa havahtua, että hänellä voisi sittenkin olla jotain ongelmia päihteiden tai pelaamisen kanssa.

Riihimäen Avominne-hoito 28vrk +11kk

Riihimäen yksikössämme on mahdollisuus intensiivisempään ma-pe avohoitoon ja hoidon aikaiseen majoitukseen 28 vrk ajan. Hoidossa yhdistyy laitoshoidon hyvät puolet eli turvallinen ympäristö avohoidon hyviin puoliin eli arjen elämiseen rinnan hoidon kanssa. Riihimäellä jokaisella on oma huone ja hoito-ohjelman ulkopuolinen aika ns. omaa aikaa. Riihimäen hoito ei ole suljettu laitoshoito, joten emme ota esim. kännyköitä tms. arkeen liittyviä tavaroita hoitoon tulijoilta pois.

Riihimäen ja Lahden Avominne klinikoilla voit käydä perushoitojakson omasta kodista käsin päivällä, kun taas esim. Helsingissä ja Tampereella iltaisin, jolloin päivätyö mahdollistuu hoidon kanssa rinnan. Riihimäen ja Lahden avohoito-ohjelma sisältää 80 tuntia ammatillista ohjausta, joka käydään 4-6 viikon aikana, yht. 20 neljän ohjaustunnin (ma-pe, n. klo 10-14) päivää ja Helsingin sekä Tampereen Avominne klinikoiden ilta-avohoito sisältää yht. n. 55 h ammatillista ohjausta, 3 x viikossa, ma, ke ja pe iltoina alk. klo 17, kesto n. 3tuntia/ ilta 5-6 viikon ajan.

Tästä on hyvä aloittaa kohti parempaa elämää

Avominnessä annettava päihde- ja peliriippuvuuden hoito kestää yhteensä vuoden eli siihen kuuluu intensiivinen 4-6vkon perushoitojakso + 11kk:n jatkohoito kertaviikkoisin käynnein. Hoito aloitetaan yhteisesti sovittuna aikana, usein digi-infoluennon katsomisen jälkeen. Digiluennossa kerromme päihderiippuvuudesta sairautena, sen tuottamista käyttäytymisoireista, Minnesota-mallin hoitofilosofiasta sekä miten päihderiippuvuus ja peliriippuvuus vaikuttaa läheisiin.

Hoidon aloittamisesta voi sopia esim. soittamalla Avominnen hoitoon ohjaavaan valtakunnalliseen puhelimeen ma-su klo 10-21 p. 045 344 9500.

Hinnasto (uudet hinnat suluissa alk. 1.8.2024)

Avohoito kotoa käsin (+ etäryhmä iltaisin)
 •  Hki ja Tre ilta-avohoito: perushoitojakso yht. 5 -6 viikkoa (n. 55-60 h)
 • hoitoa 3 x viikossa iltaisin 3-4 h/ iltaisin Hki ja Tre, etäryhmässä iltaisin, Oulussa räätälöidysti
 • Hinta Hgin ja Treen ilta-avohoito-ohjelmassa: 3500 € (alv 0%) (1.8.24 alk. 3700 €)
 • Riihimäellä ja Lahdessa avohoito päivisin, 4h/ päivä, yht. 80h ammatillista ohjausta, käydään 4-6 vkon ajan yht. 20 päivänä
 • Hinta Riihimäen ja Lahden päiväavohoito-ohjelmassa: 4500 € (alv 0%) (1.8.24. alk. 4700 €)
 • läheispäivä etänä tai Avominnen toimipisteessä n. 1-6 h
 • jatkohoito kerran viikossa n. 10,5 kk:n ajan perushoidon käyneiden vertaisryhmässä joko Avominnen toimipisteessä tai etäryhmässä
 • Hoitotoimintamme on avl 130a:n mukaista alv:tonta palvelua.
 • Mahdollisen keskeytyksen sattuessa perushoitojaksolla, laskutamme vain annetuista ammatillisesti ohjatuista tunneista 60 €/h (1.8.24 alk. 65€/h)
28 vrk intensiivinen hoitojakso (sis. hoidon aikaisen majoituksen)

Huom! Mahdollista vain Riihimäen yksiköissä.

 •  28 vrk/ 4 vko perushoitojakso n. 80-90 tuntia ammatillista ohjausta
 • ohjaustunteja ma-pe n. 4h/ pvä
 • läheispäivä n. 1-6 h
 • jatkohoito kerran viikossa n. 11 kk:n ajan perushoidon käyneiden vertaisryhmässä
 •  Majoitus ei sisällä aterioita
 • Hinta 5300 eur (Alv 0%) (1.8.24 alk. 5600 eur)

Hoitotoimintamme on avl 130a:n mukaista alv:tonta palvelua.

Mahdollisen keskeytyksen sattuessa perushoitojaksolla, laskutamme vain annetuista ammatillisesti ohjatuista tunneista 60€/h (1.8.24 alk. 65€/h).

 

Etäohjaus

Yksilöohjausta etänä 20h + (11kk jatkohoito). Kysy etäohjauksen mahdollisuudesta puh. 045 344 9500

 • Etäohjaus sopii silloin, kun ei ole mahdollista osallistua hoito-ohjelmiin fyysisesti esim. kulkuetäisyyksien tai -rajoitteisuuden vuoksi ja silloin, kun päihderiippuvuus tai peliriippuvuus ei ole päässyt etenemään myöhäisempään vaiheeseen.

Hinta 2300 eur (Alv 0%) (1.8.24 alk. etäohjaus 25h + 11kk jatkohoito-optio 2600 eur)

Hoitotoimintamme on avl 130a:n mukaista alv:tonta palvelua.

Mahdollisen keskeytyksen sattuessa perushoitojaksolla, laskutamme vain annetuista ohjaustunneista 115€/h.

 

Läheinen (halutessaan, maksuton potilaan läheiselle)

Läheisille myös omia intensiivihoitoja. Katso ne täältä.

Hoitotoimintamme on arvonlisäverotonta ja laskutusperusteena on perushoitojakso. Jatkohoito ja läheisten ohjelma sisältyy molempien hoitomuotojemme (avo- ja 28vrk majoituksessa käytävä hoito) perushoitojakson hintaan. Alle 100 euron laskuista perimme 7 euron laskutuslisän.