Hoito-ohjelmat

Avohoito-ohjelma kotoa käsin tai etänä

Helsingin, Riihimäen, Lahden, Tampereen, Kokkolan, Oulun  ja Espanjan Costa del Solin hoito-ohjelma omasta kodista hoidossa kävijöille.

Yleinen käsitys siitä, että päihde- tai peliriippuvaisen pitää olla motivoitunut hoitoon pitää vain osin paikkansa. Sairauteen kuuluvan kieltämisen avaamiseen saattaa jo infoluento vaikuttaa siten, että ulkoiset syyt hoidon aloittamiseen muuttuvat sisäiseksi motivaatioksi. Riippuvainen saattaa havahtua, että hänellä voisi sittenkin olla jotain ongelmia päihteiden tai pelaamisen kanssa.

Riihimäen Avominne-hoito 28vrk +11kk

Riihimäen yksikössämme on mahdollisuus intensiivisempään ma-pe avohoitoon ja hoidon aikaiseen majoitukseen 28 vrk ajan. Hoidossa yhdistyy laitoshoidon hyvät puolet eli turvallinen ympäristö avohoidon hyviin puoliin eli arjen elämiseen rinnan hoidon kanssa. Riihimäellä jokaisella on oma huone ja ohjauksien ulkopuolinen aika ns. omaa aikaa. Riihimäen hoito ei ole suljettu laitoshoito, joten emme ota esim. kännyköitä tms. arkeen liittyviä tavaroita hoitoon tulijoilta pois.

Myös Riihimäellä voit käydä perushoitojakson omasta kodista käsin päivällä, kun taas esim. Helsingissä ja Tampereella iltaisin, jolloin päivätyö mahdollistuu hoidon kanssa rinnan.

Yleisesti hoitojaksoista

Avominnessä annettava päihde- ja peliriippuvuuden hoito kestää yhteensä vuoden eli siihen kuuluu intensiivinen 4-6vkon perushoitojakso + 11kk:n jatkohoito kertaviikkoisin käynnein. Hoito aloitetaan yhteisesti sovittuna aikana, usein infoluennon katsomisen jälkeen. Luennolla kerromme päihderiippuvuudesta sairautena sekä miten se vaikuttaa läheisiin.

Hoidon aloittamisesta voi sopia esim. soittamalla Avominnen hoitoon ohjaavaan valtakunnalliseen puhelimeen ma-su klo 10-21 p. 045 344 9500.

Hinnasto

Avohoito kotoa käsin (19.2.2024 alk. etäryhmä iltaisin)
 • perushoitojakso yht. 5 -6 viikkoa (n. 55-60 h)
 • hoitoa 3 x viikossa iltaisin 3-4 h/ iltaisin Hki ja Tre, etäryhmässä iltaisin, Oulussa räätälöidysti ja Riihimäellä päivisin
 • läheispäivä etänä tai Avominnen toimipisteessä n. 1-6 h
 • jatkohoito kerran viikossa n. 10,5 kk:n ajan perushoidon käyneiden vertaisryhmässä joko Avominnen toimipisteessä tai etäryhmässä

Hinta: 3500€ (Alv 0%)

Hoitotoimintamme on avl 130a:n mukaista alv:tonta palvelua.

Mahdollisen keskeytyksen sattuessa perushoitojaksolla, laskutamme vain annetuista terapiatunneista 60€/h

28 vrk intensiivinen hoitojakso (sis. hoidon aikaisen majoituksen)

Huom! Mahdollista vain Riihimäen yksiköissä.

 •  28 vrk/ 4 vko perushoitojakso n. 80-90 terapiatuntia
 • terapiatunteja ma-pe 3-5h/ pvä
 • läheispäivä n. 1-6 h
 • jatkohoito kerran viikossa n. 11 kk:n ajan perushoidon käyneiden vertaisryhmässä
 •  Majoitus ei sisällä aterioita
 • Hinta 5300 eur (Alv 0%)

Hoitotoimintamme on avl 130a:n mukaista alv:tonta palvelua.

Mahdollisen keskeytyksen sattuessa perushoitojaksolla, laskutamme vain annetuista terapiatunneista 60€/h.

 

Etäohjaus

Yksilöohjausta etänä 20h + (11kk jatkohoito). Kysy etäohjauksen mahdollisuudesta puh. 045 344 9500

 • Etäohjaus sopii silloin, kun ei ole mahdollista osallistua hoito-ohjelmiin fyysisesti esim. kulkuetäisyyksien tai -rajoitteisuuden vuoksi ja silloin, kun päihderiippuvuus tai peliriippuvuus ei ole päässyt etenemään myöhäisempään vaiheeseen.

Hinta 2300 eur (Alv 0%)

Hoitotoimintamme on avl 130a:n mukaista alv:tonta palvelua.

Mahdollisen keskeytyksen sattuessa perushoitojaksolla, laskutamme vain annetuista ohjaustunneista 115€/h.

 

Läheinen (halutessaan, maksuton potilaan läheiselle)

Läheisille myös omia intensiivihoitoja. Katso ne täältä.

Hoitotoimintamme on arvonlisäverotonta ja laskutusperusteena on perushoitojakso. Jatkohoito ja läheisten ohjelma sisältyy molempien hoitomuotojemme (avo- ja laitosmainen hoito) perushoitojakson hintaan. Alle 100 euron laskuista perimme 7 euron laskutuslisän.