Avominne-hoito päihderiippuvaisille

Päihderiippuvuus on vakava ongelma, joka vaikuttaa monien ihmisten elämään. Avominne klinikat tarjoavat päihderiippuvaisille tuloksekasta hoitoa, joka perustuu 12 askeleen ohjelmaan. Tässä artikkelissa käsittelemme Avominne-hoidon 12 askelta päihderiippuvaisille ja kerromme, miten se voi auttaa ihmisiä voittamaan päihdeongelmansa.

Askel 1: Myöntäminen

Ensimmäinen askel Avominne-hoidossa on myöntäminen. Päihderiippuvuuden voittaminen edellyttää, että henkilö tunnistaa ja myöntää oman riippuvuutensa. Avominne klinikat tarjoavat turvallisen ja tukevan ympäristön, jossa ihmiset voivat avoimesti puhua päihdeongelmastaan ja myöntää sen vaikutukset elämäänsä.

Hoidossa korostetaan myös läheisille tarjottavaa tukea, jotta he voivat ymmärtää päihderiippuvaisen tilannetta ja tarjota hänelle apua.

Askel 2: Toipumissuunnitelma

Toinen askel Avominne-hoidossa on yksilöllisen toipumissuunnitelman laatiminen. Toipumissuunnitelma perustuu päihderiippuvaisen yksilöllisiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. Suunnitelma sisältää konkreettisia tehtäviä ja tavoitteita, jotka auttavat päihderiippuvaista pääsemään eroon riippuvuudestaan.

Avominne klinikat tarjoavat myös työelämän koulutuksia, työnohjausta ja -valmennusta sekä työhyvinvointipalveluja, joiden avulla päihderiippuvaiset voivat palata takaisin työelämään toipumisen jälkeen. Työelämän tuki on tärkeä osa toipumista, ja Avominne klinikat auttavat päihderiippuvaisia löytämään sopivan työ- tai koulutuspaikan toipumisen tueksi.

Avominne-hoito peliriippuvaisille

Peliriippuvuus on yleistynyt merkittävästi viime vuosina digitaalisten pelien ja uhkapelien saatavuuden kasvaessa. Avominne klinikat tarjoavat myös tehokasta hoitoa peliriippuvaisille, jotka haluavat päästä eroon riippuvuudestaan ja palata terveeseen elämään.

Askel 1: Itsetutkiskelu

Peliriippuvuuden voittaminen alkaa itsetutkiskelulla. Ensimmäinen askel Avominne-hoidossa peliriippuvaisille on tunnistaa omat peliriippuvuuden oireet ja myöntää niiden vaikutukset elämään. Avominne klinikat tarjoavat turvallisen ympäristön, jossa peliriippuvaiset voivat tutkia omaa käyttäytymistään ja sen taustalla olevia syitä.

Itsetutkiskelu auttaa peliriippuvaista ymmärtämään, millaiset tilanteet ja tunteet laukaisevat pelihimon, ja antaa työkaluja näiden tilanteiden hallintaan. Avominne-hoidossa opetetaan myös keinoja korvata pelitilan täyttämää aikaa ja aktiviteetteja terveellisillä vaihtoehdoilla.

Askel 2: Tukena oleminen

Peliriippuvaiset tarvitsevat tukea matkalla kohti toipumista. Toinen askel Avominne-hoidossa peliriippuvaisille on tukena oleminen, niin läheisten kuin ammattiauttajienkin taholta. Avominne klinikat tarjoavat vertaistukiryhmiä ja yksilöterapiaa, jotka auttavat peliriippuvaisia saamaan tarvitsemaansa tukea ja ymmärtämään, etteivät he ole yksin ongelmiensa kanssa.

Avominne klinikoiden hoito-ohjelma tarjoaa myös konkreettisia työkaluja rahapelien hallintaan, kuten rahankäytön seurantaa ja budjetointia. Peliriippuvaiset oppivat tunnistamaan omat pelihimoonsa liittyvät ajatusvirheet ja kehittämään parempia tapoja käsitellä rahaan ja uhkapeleihin liittyviä ajatuksia ja tunteita.