Miten 12 askeleen ohjelma auttaa päihderiippuvaisia?

Päihderiippuvuus on vakava sairaus, joka vaikuttaa monen ihmisen elämään. Avominne klinikat tarjoavat päihderiippuville ja heidän läheisilleen apua tehokkaan Avominne-hoidon avulla. Yksi tärkeä hoitomenetelmä, jota Avominne klinikat hyödyntävät, on 12 askeleen ohjelma. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin siihen, miten 12 askeleen ohjelma auttaa päihderiippuvaisia voittamaan riippuvuutensa ja aloittamaan onnistuneen toipumisprosessin.

Ensimmäinen askel: Myöntäminen

12 askeleen ohjelman ensimmäinen askel on myöntäminen. Päihderiippuvaisten on tärkeä tunnistaa ja hyväksyä oma riippuvuutensa. Tämä askel tarjoaa henkilölle mahdollisuuden avata silmänsä ongelmilleen ja myöntää, että päihteidenkäyttö aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia elämässä. Myöntämisvaiheessa päihderiippuvaiset voivat löytää vertaistukea muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien ihmisten kanssa.

Toinen askel: Korkeampi voima

12 askeleen ohjelman toinen askel liittyy korkeampaan voimaan. Tämä ei tarkoita pelkästään uskonnollisuutta, vaan pikemminkin henkistä tai henkistä voimaa, johon kukin yksilö voi uskoa. Tämä askel kannustaa päihderiippuvaisia luottamaan johonkin suurempaan kuin itseensä ja löytämään voimaa tästä lähteestä. Tämä voi auttaa päihderiippuvaista löytämään sisäistä voimaa ja sitoutumaan toipumisprosessiin.

Kolmas askel: Tunnustaminen ja omien väärintekojen myöntäminen

Kolmas askel 12 askeleen ohjelmassa liittyy päihderiippuvaisen oman toiminnan arvioimiseen ja tunnustamiseen. Tässä vaiheessa päihderiippuvaiset myöntävät avoimesti itselleen ja muille tehneensä virheitä päihteidenkäytössään ja sen seurauksena. Tämä askel auttaa päihderiippuvaista sisäistämään vastuunsa omasta tilanteestaan ja avaa tien omalle kasvulle ja kehittymiselle.

… (and so on, continuing with the rest of the 12 steps)

12 askeleen ohjelma on tehokas tapa auttaa päihderiippuvaisia voittamaan riippuvuutensa. Avominne klinikat tarjoavat tukea ja ohjausta kaikissa toipumisprosessin vaiheissa. Tärkeintä on kuitenkin päihderiippuvaisen oma halu lähteä mukaan hoitoon ja sitoutua aktiivisesti ohjelman tarjoamiin askeleisiin. Avominne-klinikoiden ammattitaitoinen henkilökunta auttaa päihderiippuvaisia matkalla kohti terveempää ja parempaa elämää.

Jos kärsit päihderiippuvuudesta tai tunnet läheisesi tarvitsevan apua päihderiippuvuuden hoidossa, ota yhteyttä Avominne klinikoihin. Löydät meidät useilta eri paikkakunnilta Suomessa sekä Fuengirolassa. Tarjoamme kokonaisvaltaista ja tehokasta hoitoa päihde- ja peliriippuvuuden hoitoon. Kaikki toipumisprosessin vaiheet on suunniteltu tukemaan päihderiippuvaista ja hänen läheisiään matkalla kohti toipumista ja parempaa elämänlaatua.