Miten 12 askeleen ammatillinen ohjelma auttaa päihderiippuvaisia?

Päihderiippuvuus on vakava sairaus, joka vaikuttaa monen ihmisen elämään. Avominne klinikat tarjoavat päihderiippuvaisille ja heidän läheisilleen apua tehokkaan Avominne-hoidon avulla. Yksi tärkeä hoitofilosofia, jota Avominne klinikat hyödyntävät ammatillisesti, on 12 askeleen ohjelma. Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin siihen, miten 12 askeleen ohjelma auttaa päihderiippuvaisia voittamaan riippuvuutensa ja aloittamaan onnistuneen toipumisprosessin.

Ensimmäinen askel: Myöntäminen

12 askeleen ohjelman ensimmäinen askel on myöntäminen. Päihderiippuvaisten on tärkeä tunnistaa ja hyväksyä oma riippuvuutensa. Tämä askel tarjoaa henkilölle mahdollisuuden avata silmänsä ongelmilleen ja myöntää, että päihteidenkäyttö aiheuttaa negatiivisia vaikutuksia elämässä. Myöntämisvaiheessa päihderiippuvaiset voivat löytää vertaistukea muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien ihmisten kanssa.

Toinen askel: Korkeampi voima

12 askeleen ohjelman toinen askel liittyy korkeampaan voimaan. Tämä ei tarkoita uskonnollisuutta, vaan luottamusta hoitopaikkaan, sen metodeihin, ohjaajiin ja hoidossa oleviin vertaisryhmäläisiin. Tämä askel kannustaa päihderiippuvaisia luottamaan johonkin suurempaan kuin itseensä ja löytämään voimaa tästä lähteestä. Tämä voi auttaa päihderiippuvaista löytämään sisäistä voimaa ja sitoutumaan toipumisprosessiin ja hoito-ohjelmaan.

Kolmas askel: Motivoituminen oman sairauden hoitoon

Kolmas askel 12 askeleen ohjelmassa liittyy päihderiippuvaisen omaan työskentelyyn oman henkilökohtaisen riippuvuussairautensa kanssa, on se sitten alkoholismi, sekkäyttö, lääkeriippuvuus, narkomania tai vaikkapa peliriipuvuus.Kun avun tarve on ymmärretty (1.askel), löydetty apua ja paikka joka antaisi minulle avun (2. askel) niin kolmannessa askeleessa asennoidun ja motivoidun työntekoon, oman sairauteni hoitoon.

12 askeleen ohjelma ammatillisessa hoidossa on tehokas ja maailmanlaajuisesti käytetyin tapa auttaa päihderiippuvaisia voittamaan riippuvuutensa. Avominne klinikat tarjoavat tukea ja ohjausta kaikissa toipumisprosessin vaiheissa. Tärkeintä on kuitenkin päihderiippuvaisen oma halu lähteä mukaan hoitoon ja sitoutua aktiivisesti ohjelman tarjoamiin askeleisiin. Avominne klinikoiden ammattitaitoinen henkilökunta auttaa päihderiippuvaisia ja peliriippuvaisia matkalla kohti terveempää ja parempaa elämää.

Omaa motivaatiota ei tarvita alkuun -ohjelma starttaa digiluennolla ja tiedolla

Yleinen käsitys siitä, että päihde- tai peliriippuvaisen pitää olla motivoitunut hoitoon pitää vain osin paikkansa. Sairauteen kuuluvan kieltämisen avaamiseen saattaa jo digi-infoluento vaikuttaa siten, että ulkoiset syyt hoidon aloittamiseen muuttuvat sisäiseksi motivaatioksi. Riippuvainen saattaa havahtua, että hänellä voisi sittenkin olla jotain ongelmia päihteiden tai pelaamisen kanssa. Yleensä hoitomotivaatio muuttuu sisäiseksi viimeistään, kun hyvän hoidon kynnys ylitetään.

Jos kärsit päihderiippuvuudesta tai tunnet läheisesi tarvitsevan apua päihderiippuvuuden tai peliriippuvuuden hoidossa, ota yhteyttä Avominne klinikoihin. Löydät meidät useilta eri paikkakunnilta Suomessa sekä Fuengirolassa. Tarjoamme kokonaisvaltaista ja tehokasta hoitoa päihde- ja peliriippuvuuden hoitoon. Kaikki toipumisprosessin vaiheet on suunniteltu tukemaan päihderiippuvaista ja hänen läheisiään matkalla kohti toipumista ja parempaa elämänlaatua.

Olemme AVI-rekisteröity ammatillinen sote-palveluntuottaja.

Katso täältä kaikki Avominne hoitovaihtoehdot ja niiden hinnat ja ole yhteydessä 045 344 9500.

Tutustu: Terveystilin kautta vuosi korotonta maksuaikaa hoidolle

Avominne klinikoilla on erittäin hyvä mahdollisuus saada hoitorahalle vastetta.