Miten päihderiippuvuuden oireet voidaan tunnistaa?

Päihderiippuvuuden oireiden tunnistaminen on tärkeä askel kohti avun saamista ja toipumista. Avominne klinikat ymmärtävät päihde- ja peliriippuvuuden hoidon tarpeen ja tarjoavat tehokasta hoitoa kaikille niille, jotka sitä tarvitsevat. On tärkeää tunnistaa päihderiippuvuuden oireet ajoissa, jotta hoito voidaan aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Alla on muutamia yleisiä päihderiippuvuuden oireita, jotka voivat auttaa sinua ja läheisiäsi tunnistamaan ongelmat:

Fyysiset ja psyykkiset oireet

Päihteiden saaminen ja käyttö ovat päihderiippuvaisille ensisijaisen tärkeitä, mikä johtaa moniin fyysisiin ja psyykkisiin oireisiin. Päihderiippuvuuteen voi liittyä tunne siitä, että päihteiden käyttö on pakollista päivittäisessä elämässä. Tämä voi ilmetä muun muassa voimakkaana tarpeena päihteille tai tunteena siitä, että ilman päihteitä ei pysty toimimaan normaalisti.

Fyysisten oireiden mukana voi myös yleinen terveydentila voi heikentyä ja vastustuskyky saattaa kärsiä päihteiden käytön seurauksena. Psyykkisiin oireisiin voi puolestaan kuulua masennusta, ahdistusta, muistiongelmia, keskittymisvaikeuksia ja ärtymystä.

Henkilökohtaiset suhteet ja sosiaaliset suhteet

Päihderiippuvuudella on merkittävä vaikutus päihderiippuvaisen henkilökohtaisiin suhteisiin ja sosiaalisiin suhteisiin. Päihteidenkäytön hallintaan liittyvät ongelmat voivat aiheuttaa ristiriitoja perheessä, ystävien keskuudessa ja työympäristössä. Päihderiippuvainen voi vetäytyä sosiaalisista tilanteista ja menettää kiinnostuksen harrastuksiin sekä tavanomaiseen sosiaaliseen toimintaan.

Henkilökohtaiset suhteet voivat kärsiä luottamuspulan, pettymysten ja petosten vuoksi. Päihderiippuvaisen käytös voi muuttua, ja he saattavat olla huolissaan päihteiden saatavuudesta ja käytöstä. Tämä voi aiheuttaa jatkuvaa jännitystä ja konflikteja ihmissuhteissa. Siksi onkin tärkeää tukea päihderiippuvaista ympäristöä ymmärtämään nämä oireet ja hakea hoitoa mahdollisimman pian.

Avominne klinikat tarjoavat päihde- ja peliriippuvuuden hoitoa sekä läheisille että riippuvaisille. Tarjoamme tuloksellista Avominne-hoitoa useissa eri kaupungeissa, kuten Helsingissä, Riihimäellä, Lahdessa, Tampereella, Kokkolassa, Oulussa ja Fuengirolassa. Olemme valmiita auttamaan sinua ja läheisiäsi päihderiippuvuuden tunnistamisessa ja hoidossa. Varhainen puuttuminen ja hoito voivat auttaa sinua tai läheistäsi palautumaan ja saavuttamaan paremman elämänlaadun. Ole rohkea ja ota yhteyttä meihin jo tänään, jotta voimme aloittaa yhteisen matkamme kohti toipumista yhdessä.

Olemme AVI-rekisteröity ammatillinen sote-palveluntuottaja.

Katso täältä kaikki Avominne hoitovaihtoehdot ja niiden hinnat ja ole yhteydessä 045 344 9500.

Tutustu: Terveystilin kautta vuosi korotonta maksuaikaa hoidolle

Avominne klinikoilla on erittäin hyvä mahdollisuus saada hoitorahalle vastetta.