Päihderiippuvuuden hoito

Avominne klinikat on erikoistunut päihderiippuvuuden hoitamiseen ja tarjoaa tehokkaita hoitomenetelmiä niin päihderiippuvaisille kuin heidän läheisilleen. Klinikoillamme toteutettava Avominne-hoito perustuu yksilölliseen, kokonaisvaltaiseen ja moniammatilliseen lähestymistapaan päihdeongelman hoidossa.

Avominne-hoidossa yhdistyvät lääketieteellinen, psykologinen ja sosiaalinen hoito. Ensimmäinen vaihe päihderiippuvuuden hoidossa on vieroitusjakso, jossa päihteiden käytöstä pyritään luopumaan turvallisesti ja valvotusti. Vieroituksen aikana hoitoon osallistuvat saavat tarvittavan lääkityksen ja henkilökunta tukee heitä läpi vaikeiden vieroitusoireiden. Vieroitusjakson jälkeen alkaa kuntoutusprosessi, jossa keskitytään päihderiippuvuuden syiden ja seurausten käsittelyyn sekä elämäntapamuutosten tekemiseen.

Kuntoutusprosessi

Kuntoutusprosessi Avominne klinikoilla on yksilöllinen ja räätälöity jokaiselle potilaalle. Kuntoutuksessa käytetään erilaisia terapia- ja hoitomenetelmiä, kuten yksilöterapiaa, ryhmäterapiaa ja perheterapiaa. Terapiaa täydentävät erilaiset toiminnalliset aktiviteetit ja työpajat, jotka auttavat potilasta löytämään uusia tapoja käsitellä päihteiden käyttöön liittyviä haasteita.

Kuntoutusprosessiin kuuluu myös jatkohoito ja tukitoimet päihderiippuvuuden jälkeiseen elämään siirtymisessä. Avominne klinikat tarjoaa tukea ja ohjausta asumisessa, töiden saamisessa ja sosiaalisten suhteiden rakentamisessa. Klinikoidemme hoitohenkilökunta on koulutettu päihde- ja riippuvuushoidon ammattilaisiksi ja heidän tavoitteenaan on tukea potilasta matkalla kohti päihdevapaata elämää.