Miten tukea peliriippuvaista läheistä?

Peliriippuvuus on sairaus, joka vaikuttaa paitsi peliriippuvaisen elämään, myös hänen läheisiinsä. Peliriippuvuus voi aiheuttaa taloudellista stressiä, perheriitoja ja henkistä kuormitusta. Siksi on tärkeää, että läheiset saavat tarvitsemaansa tukea ja apua peliriippuvaisen hoitoon saamiseksi.

Ole kärsivällinen ja kuuntele

Ensimmäinen askel peliriippuvaisen läheisen tukena on olla kärsivällinen ja kuunteleva. Peliriippuvuus on sairaus, joka ei parane hetkessä. On tärkeää antaa läheiselle tilaa ilmaista omat tunteensa ja pelkonsa. Kuuntele avoimesti ja kunnioittavasti, äläkä tuomitse hänen tunteitaan. Tiedosta, että peliriippuvuus on sairaus, ei sinun eikä toisen ”syy”.

Kun olet kuuntelemassa läheistäsi, voit myös rohkaista keskustelua peliriippuvuudesta. Kysy häneltä, miten voit olla avuksi ja tarjota tukea hoitoon lähtöön. Ole empaattinen, ja ymmärrä että peliriippuvainen voi tuntea häpeää ja syyllisyyttä käytöksestään. Näytä hänelle, että olet tukena riippuvuussairauden etenemisen katkaisemisessa ja hoitoon ohjauksessa, mutta et enää millään tavalla hyväksy pakonomaista ja ongelmia aiheuttavaa rahapelaamista enää. Ole tukena ja näytä hänelle rajat ja että haluat auttaa häntä pääsemään ongelmasta yli.

Avominne -rahapeliriippuvuuden hoitoa jo vuodesta 2010

Peliriippuvuus on vakava sairaus, ja se vaatii usein ammattilaisen apua ja hoitoa. Tärkeää on tukea peliriippuvaisen läheistä hakemaan ammattilaisen hoitoa. Riippuvuussairaudet ovat eteneviä vakavia sairauksia ja vaativat hyvien asiansa osaavien ammattilaisten apua. Avominne klinikoilta tällaista apua saa. Avominne on hoitanut peliriippuvaisia huipputuloksin jo vuodesta 2010 lähtien.