Läheisten hoito-ohjelma

Avominnen erillinen läheisohjelma on tarkoitettu niille läheisille, jotka elävät tai ovat eläneet esimerkiksi päihteiden väärinkäyttäjän vaikutuspiirissä ja haluavat vapautua riippuvuuden aiheuttamista taakoista. Ohjelman tarkoitus on havahduttaa ja herättää ihminen suuntaamaan voimavaransa omaan toipumiseen ja eheytymiseen.

Toipuminen jatkuu läheisten intensiivihoidon jälkeenkin, sillä sen jälkeen alkaa 4kk kestävä jatkohoito Avominnen omassa vertaisryhmässä kerran viikossa. Ohjelman riittävän pitkällä kestolla ja sisällöllä haluamme varmistaa, että henkiset työkalut, jotka hoidossa rakennamme, tulevat automaatioksi ja eheytymisen prosessi muodostuu tärkeäksi osaksi henkilökohtaista elämää. Läheishoito-ohjelmasta saadut kokemukset ja palaute ovat olleet erittäin hyviä.

Läheisintensiivihoito ryhmäterapiassa

40h ohjausta + 6 kk (1 kerta/ vko) jatkohoito

Riihimäellä intensiiviviikko noin kerran kuukaudessa (5 päivää/ yht. 40h, majoitus sis. hintaan). Katso sivun alaosasta seuraavien läheisintensiiviryhmien ajankohdat  ja ilmoittaudu mukaan.

 

Jatkohoitopaikat Helsinki – Riihimäki – Lahti – Tampere – Kokkola – Oulu – Rovaniemi

Yksilöhoito etänä

Läheishoitoa on mahdollista käydä myös etänä viiden ohjauskerran ohjelmana.  Etäohjauksilla saat ymmärrystä omaan käyttäytymiseen ja työkaluja ulkoaohjautuvuuden muuttamiseksi oman identiteetin kautta elämiseen. Jos on mahdollista toteuttaa niin tämän yksilöohjauksen ohjauksista osan voi olla mahdollista toteutettaa face to face Helsingin tai Riihimäen Avominne klinikalla.

Työkalupakki omien rajojen asettamiseen ja omaan hyvinvointiin

Kesto: 5 kertaa
Ajankohta: Voi aloittaa sovitusti milloin vain, 1-2 krt / viikko
Kenelle tarkoitettu: Päihde- tai peliriippuvaisen läheiselle, joka tarvitsee itselleen työkaluja omaan elämäänsä, hyvinvointiinsa ja omien rajojen
asettamiseen. Hoito on tarkoitettu myös muille, jotka oireilevat ja joilla on vaikeaa sanoa EI ja asettaa omia rajojaan ja ymmärtää, mikä on omalle hyvinvoinnille hyväksi.
Sisältö: Hoidossa annetaan työkaluja tunnistaa läheisriippuvuutta/ ulkoaohjautuvuutta, tunnistamaan ja asettamaan omia rajoja, kääntämään katse omaan hyvinvointiin ja tunnistamaan tunteita ja mistä ne kumpuavat, irrottautumaan itselle vahingollisesta toiminnasta ja ajattelumalleista.
Hinta: 375 €

 

Tiedustelut etäohjauksista:

Seuraavat läheisintensiivihoitojaksot

 

Riihimäki

Intensiivihoitojaksot toteutetaan Avominne Riihimäen viihtyisässä kattohuoneistossa juna-asemaa vastapäätä (hinta sis. majoituksen)

Voit majoittua veloituksetta intensiivijakson ajan Riihimäen tiloissa. Varaa oma paikkasi ajoissa, että pääset mukaan. Intensiiviviikkojen paikat ovat täyttyneet jo hyvissä ajoin ennen hoidon alkua. Lue Hennan kokemus Riihimäen Läheisintensiiviviikosta täältä.

Ohjaaja/ ilmoittautumiset: Tuula Kiiskinen

 

Viikko / vuosi Päivät Paikkoja jäljellä ryhmässä
37/ 2022 ke 14.9.-su 18.9. TÄYNNÄ
42/ 2022 ke 19.10.-su23.10. TÄYNNÄ
47/ 2022 ke23.11.-su27.11. TÄYNNÄ

 

Hinnasto

Läheisintensiivihoito ryhmäterapiassa

40h ohjausta + 6kk jatkohoitoa sekä Rohkeutta muuttua -kirja.

 

Hinta: 1350€ (Alv 0%)

Hoidoista peritään varausmaksu 200 euroa, joka hyvitetään hoitolaskussa.

Yksilöhoito

20h terapiaa/ ohjausta + 6kk jatkohoitoa.

 

Hinta: 1450€

Yksilöterapiatunnin (50min) hinta on 75 euroa ja sitä annetaan yleensä 2 x 50min erissä.

Hoitotoimintamme on arvonlisäverotonta. Alle 100 euron laskuista perimme 7 euron laskutuslisän.