Läheisten hoito-ohjelma

Avominnen erillinen läheisohjelma on tarkoitettu niille läheisille, jotka elävät tai ovat eläneet esimerkiksi päihteiden väärinkäyttäjän vaikutuspiirissä ja haluavat vapautua riippuvuuden aiheuttamista taakoista. Ohjelman tarkoitus on havahduttaa ja herättää ihminen suuntaamaan voimavaransa omaan toipumiseen ja eheytymiseen.

Läheishoito-ohjelmasta saadut kokemukset ja palaute ovat olleet erittäin hyviä.

Yksilöhoito etänä – Työkalupakki omien rajojen asettamiseen ja omaan hyvinvointiin

Läheishoitoa on mahdollista käydä etänä viiden ohjauskerran ohjelmana.  Etäohjauksilla saat ymmärrystä omaan käyttäytymiseen ja työkaluja ulkoaohjautuvuuden muuttamiseksi oman identiteetin kautta elämiseen. Jos on mahdollista toteuttaa niin tämän yksilöohjauksen ohjauksista osan voi olla mahdollista toteutettaa face to face Helsingin tai Riihimäen Avominne klinikalla.

Työkalupakki omien rajojen asettamiseen ja omaan hyvinvointiin

Kesto: 5 kertaa (jonka jälkeen jatkosta voidaan sopia)

Ajankohta: Voi aloittaa sovitusti milloin vain, 1-2 krt / viikko

Kenelle tarkoitettu: Esimerkiksi päihde- tai peliriippuvaisen läheiselle, joka tarvitsee itselleen työkaluja omaan elämäänsä, hyvinvointiinsa ja omien rajojen
asettamiseen. Hoito on tarkoitettu myös muille, jotka oireilevat ja joilla on vaikeaa sanoa EI ja asettaa omia rajojaan ja ymmärtää, mikä on omalle hyvinvoinnille hyväksi.

Sisältö: Hoidossa annetaan työkaluja tunnistaa läheisriippuvuutta/ ulkoaohjautuvuutta, tunnistamaan ja asettamaan omia rajoja, kääntämään katse omaan hyvinvointiin ja tunnistamaan tunteita ja mistä ne kumpuavat, irrottautumaan itselle vahingollisesta toiminnasta ja ajattelumalleista.

Hinta: 400 €

Tiedustelut etäohjauksista:

Mika Arramies

Uudet läheishoitoryhmät alkavat jälleen Helsingin Avominne klinikalla ti 16.1.2024

Varaa oma paikkasi alkavaan ryhmään. Paikkoja on rajoitetusti.

Avominnen erillinen läheisohjelma on tarkoitettu niille, jotka elävät tai ovat eläneet esimerkiksi päihde- tai peliriippuvaisen vaikutuspiirissä ja haluavat vapautua riippuvuuden aiheuttamista taakoista. Ohjelman tarkoitus on auttaa ihmistä suuntaamaan voimavaransa omaan toipumiseen ja hyvinvointiin.

Hoidossa annetaan työkaluja läheisriippuvuuden eli ulkoaohjautuvuuden tunnistamiseen, omien rajojen asettamiseen ja suuntaamaan katse omaan hyvinvointiin. On myös tärkeää oppia tunnistamaan tunteita sekä mistä ne kumpuavat ja irrottautumaan itselle vahingollisista toiminta- ja ajattelumalleista.

Läheishoito kestää seitsemän kertaa peräkkäisinä viikkoina tiistaisin alkaen 16.1.2024 klo 17.

Ilmoittautumiset Mika Arramies

Hinta on 1050 € (sisältää Rohkeutta muuttua kirjan).

Läheisryhmä Tampereen Pispalassa alkaa 27.1.2024

Ryhmä on tarkoitettu esimerkiksi henkilöille, jotka ovat eläneet tai elävät päihde- tai peliriippuvaisen läheisenä. Ohjauksessa opitaan ymmärtämään, mitä läheisriippuvuus/ ulkoaohjautuvuus on ja
miten se rajoittaa elämää. Tapaamissa etsitään työkaluja omaan elämään, hyvinvointiin ja omien rajojen asettamiseen ja keskitytään löytämään voimavaroja omaan toipumiseen. Tapaamisissa käytetään myös kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä
eli luetaan ja kirjoitetaan tekstejä. Osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista, eikä kirjoitettuja tekstejä arvostella.
Menetelmien avulla voidaan tunnistaa ja käsitellä tunteita ja löytää voimavaroja omaan elämäntilanteeseen.

Ryhmä alkaa viikonlopputapaamisella 27.1. – 28.1.2024 kello 10–16 (la & su) ja jatkuu sen jälkeen kolmena torstaina 1.2., 8.2. sekä
15.2.2024 kello 17–20.

Ryhmän ohjaajina toimivat Maarit Harju (toimitusjohtaja, HT, TtM,
MBA) sekä Maarit Cederberg (FM,
kirjallisuusterapiaohjaajaopiskelija).

Ilmoittautumiset Mika Arramies 

Hinta: 950 €